به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، مجمع عالی بسیج استان آذربایجان شرقی، ظهر امروز، با حضور جمعی از مدیران حوزه علمیه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فرماندهان بسیج نواحی با محوریت مسائل فرهنگی استان و با موضوع طرح ریزی فرهنگی مقابله با آثار سوء ماهواره تشکیل جلسه داد.
محمدعلی نجفی، مسئول بسیج محلات سپاه عاشورا، در این نشست، با اشاره به فعالیت های مخرب شبکه های ماهواره ای، گفت: تعداد 322 کانال های ماهواره ای با موضوع عرفان های کاذب، 380 کانال با موضوع موسیقی، 74 کانال درباره مدل لباس و 252 کانال با موضوع کودک و نوجوان فعالیت می کنند.
وی با اشاره به این که شبکه های ماهواره ای سه هدف تخریب مسائل "اعتقادی"، "اخلاقی و فرهنگی" و "سیاسی" را دنبال می کنند، تصریح کرد: در بعد اعتقادی هجمه به مکتب تشیع از اهداف شبکه های ماهواره ای است.
مسئول بسیج محلات سپاه عاشورا با اشاره به نتایج نظرسنجی از مردم درباره استفاده از ماهواره، خاطرنشان کرد: براساس آخرین نظرسنجی ها، نیم درصد از مخاطبان شبکه های ماهواره ای دنبال مسایل علمی هستند، 50 درصد سریال و فیلم و در کل 71 درصد جمعیت ایران بیننده شبکه های ماهواره ای هستند.
وی با اشاره به این که به طور میانگین هر ایرانی دو ساعت در روز، برنامه های ماهواره ای تماشا می کند، یادآور شد: براساس مصوبه مجلس، ورود، تولید، نصب، نگهداری و استفاده از تجهیزات ماهواره ای ممنوع است، این در حالی است که امروزه تهیه دستگاه ماهواره به راحتی صورت می گیرد.
نجفی با اشاره به این که شبکه های ماهواره ای در عرصه فرهنگی، ترویج بدحجابی و تضعیف بیان خانواده را دنبال می کنند، ابراز داشت: مقابله با ساختار سنتی خانواده ها، خیانت زوجین به یکدیگر، سقط جنین، عادی جلوه دادن روابط پسر و دختر و ... از محورهای فعالیت شبکه های ماهواره ای است.
وی همچنین با اشاره به راهکار مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن، تاکید کرد: باید به افسران جنگ نرم اعتقاد داشته باشیم و با استفاده از ظرفیت های فرهنگی و ساخت سریال های مذهبی، با تهاجم فرهنگی مقابله کنیم.
ماهواره؛ فرصتی برای تبلیغ دین اسلام
حجت الاسلام سیدحسین سیدی ثانی، از کارشناسان حوزوی نیز در این جلسه، استفاده از ماهواره را فرصتی برای تبلیغ دین دانست و گفت: اگر ما مدعی هستیم که پیرو دینی هستیم که محتوای آن می تواند بشر را اداره کند، چرا ما از موضع ضعف با ماهواره برخورد می کنیم. ما می توانیم محتوای دین اسلام را از طریق ماهواره به دنیا عرضه کنیم و از این طریق، قرآن را به صحنه زندگی مردم وارد نماییم.
وی با اشاره به مطلبی از آیت الله العظمی جوادی آملی مبنی بر این که جامعه را باید با تربیت دینی اداره کرد، تصریح کرد: امروز ماهواره تمام ابعاد زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده، براین اساس لازم است با راهکارهای علمی و تخصصی با آسیب ماهواره مقابله کرد.
تبلیغ دین از طریق شبکه های ماهواره ای
حجت الاسلام رحیم همزبان، مسئول کارگروه فرهنگی - سیاسی مجمع عالی بسیج آذربایجان شرقی نیز در سخنانی، استفاده از ماهواره را فرصت و تهدید ذکر کرد و ابراز داشت: متاسفانه در کشور ما تنها تهدیدهای ماهواره ای بیان می شود و از فرصت های استفاده از ماهواره سخنی به میان نمی آید، در صورتی که می توانیم از طریق ماهواره به تبلیغ بپردازیم.
وی با اشاره به این که نهادهای متولی فرهنگ عموما در بحث ماهواره به صورت انفعالی برخورد می کنند، تاکید کرد: در حوزه های مختلف فیلم و سریال و مباحث سیاسی و اقتصادی در شبکه های ماهواره ای، باید به صورت فعال عمل کنیم.
مدیر مرکز تخصصی علامه امینی تبریز با بیان این که برای جلوگیری از اثرات سوء ماهواره باید تدابیر ویژه ای اندیشیده شود، تصریح کرد: باید مردم را با ماهواره و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی آشنا کرد.
حجت الاسلام همزبان یادآور شد: کار فرهنگی یک کار تخصصی است، اما متاسفانه همه در کارهای فرهنگی دخالت می کنند و خود را صاحب نظر می دانند!
هیچ دستگاهی پاسخگوی مسایل فرهنگی نیست
حجت الاسلام محمد باقری بنابی، نماینده مردم بناب در مجلس یکی دیگر از سخنرانان این جلسه بود که به بیان دیدگاه خود درباره موضوع ماهواره پرداخت و گفت: مجلس درباره تغییر قانونی که در سال 73 مبنی بر ممنوعیت استفاده از ماهواره مصوب کرده، هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی با اشاره به این که اگر مدیران اصلاح شوند، جامعه اصلاح می شود، ابراز داشت: مدیری که صحبت می کند باید با واقعیت سخن بگوید، اما متاسفانه امروز دروغ، تزویر و ریا و تملق گسترش یافته است.
نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به نقش صدا و سیما در مقابله با برنامه های مخرب ماهواره ای، تصریح کرد: هیچ دستگاهی در کشور پاسخگوی مسایل فرهنگی نیست. ما پیشنهاد تشکیل وزارت امر به معروف و نهی از منکر را دادیم، اما عملی نشد
سیل مخرب ماهواره ای
حجت الاسلام اژدر شریفی، مدیرکل دادگستری استان آذربایجان شرقی نیز در این نشست، با اشاره به آسیب های ماهواره، گفت: ماهواره همچون سیلی در جامعه جهانی راه افتاده است و تنها با حرف نمی توان به مقابله با آن پرداخت.
حجت الاسلام شریفی وی با اشاره به این که جوانان تشنه عرفان اسلامی هستند، تاکید کرد: نهادهای متولی فرهنگ مانند حوزه های علمیه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیما، سازمان تبلیغات و ... باید هنرمندانه پتانسیل ها و زیبایی های دین اسلام را به دنیا معرفی کنند.
نظر شما